Hlavní obsah

Za srážku s tramvají v Brně může zřejmě závada trolejbusu

– Brno
Novinky, kub

Pondělní hromadné neštěstí v Brně, kde se srazila tramvaj s trolejbusem a došlo ke zranění desítek lidí, mělo pravděpodobně příčinu v technické závadě trolejbusu. Policisté o tom informovali ve středu na základě průběžných výsledků vyšetřování. Případ řeší jako podezření z obecného ohrožení z nedbalosti.

Letecké záběry nehody tramvaje s trolejbusem v BrněVideo: Policie ČR

 
Článek

„Policisté pracují na objasnění všech příčin havárie. Z ohledání místa dopravní nehody a dalších dosud provedených úkonů trestního řízení se jeví jako nejpravděpodobnější verze technická závada na trolejbusu,” sdělil ve středu mluvčí policie Jan Šváb.

„Rozhodující pro další postup budou výsledky znaleckého zkoumání. V tuto chvíli případ prověřujeme jako podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti,” dodal mluvčí s tím, že policie hledá další svědky nehody a žádá je, aby se ozvali na telefon 974 628 311.

Nehoda se stala v pondělí po půl druhé odpoledne na křižovatce ulic Masná a Křenová. Záchranáři ošetřili 40 lidí, třináct pacientů mělo těžká zranění.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda trolejbusu a tramvaje v BrněVideo: Miroslav Homola, Právo

Drážní inspekce sdělila, že tramvaj jela bez cestujících s označením jako služební jízda. Škoda byla odhadnuta na více než milion korun.

Policisté dále vyšetřují příčinu nehody. Ve hře je kromě technické závady také lidský faktor. Rovněž podle některých svědků se trolejbus vyhýbal matce, která vešla na červenou s kočárkem na přechod pro chodce.

Reklama

Výběr článků

Načítám