Hlavní obsah

Senior prohrál v herně peníze na nájem. Přepadli mě lupiči, ohlásil policii

– Zlín

Údajným loupežným přepadením 66letého seniora se několik dní zabývali zlínští kriminalisté. Pachatele nedopadli, protože žádný ani neexistoval. Muž si přepadení vymyslel, protože na automatech prohrál peníze na nájem. Podle policie potrestán nebude.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ilustrační foto

Článek

Senior přišel začátkem března na služebnu policie ve Zlíně s tím, že byl oloupen.

Vylíčil, že v trolejbusu ve Zlíně s ním cestovali dva muži, kteří si ho vyhlédli a po vystoupení se vydali za ním. U přechodu pro chodce pak na něj vytáhli nůž a chtěli peníze. Následně mu přeřízli popruh u tašky a zmocnili se osmi tisíc korun určených na bydlení.

Detektivové se začali oznámením okamžitě zabývat, i když se jim popis případu zdál málo důvěryhodný. „Hned zpočátku jim byla výpověď muže podezřelá, nevybavoval si důležité okamžiky, měnil místa i časy, kde se v daný den pohyboval,“ uvedla v pondělí mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Jejich podezření se vzápětí potvrdilo, policisté totiž zjistili, že v den přepadení byl v jedné ze zlínských heren. „Tam prohrál veškeré své peníze. Protože neměl z čeho zaplatit poplatky, vymyslel si historku o loupeži,“ konstatovala Kozumplíková s tím, že muž se ničeho protiprávního nedopustil, jelikož nikoho konkrétního křivě neobvinil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám