Hlavní obsah

Případ horlivého policisty v civilu, který chtěl pokutovat řidiče, řeší inspekce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) si převzala případ policisty, který na Mělnicku v soukromém autě zastavil řidiče a údajně po něm požadoval zaplacení pokuty. Inspekce bude zjišťovat, zda se dopustil trestného činu. Policista pracuje na ředitelství cizinecké policie.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž zastavil řidiče na Mělnicku a chtěl pokutu Video: Pro Novinky Jiří Kopřiva

 
Článek

Policie v pondělí uvedla, že muž jednal ve svém volnu a že s ním bylo zahájeno kázeňské řízení, to však jde nyní stranou.

„Případ si převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů, která jej bude prověřovat. Kázeňským řízením se proto nyní nebudeme zabývat a budeme čekat na konečné vyjádření inspekce,“ řekl Novinkám mluvčí Policejního prezidia Josef Bocán.

Informaci o prověřování ze strany inspekce Novinkám potvrdila i mluvčí GIBS Ivana Nguyenová. „Případ jsme si převzali a nyní budeme zjišťovat, zda se stal trestný čin. Zatím nebudeme specifikovat, z čeho může být policista podezřelý,“ uvedla.

Podle Bocána jel policista v soukromém autě, a proto se nadřízení budou zabývat také tím, proč měl v autě modré majáky. Nejprve však bude nutné počkat na závěry inspekce, která musí vyslechnout svědky a eventuálně další poškozené.

Na případ upozornil řidič, který celý incident natočil na kameru. Na videu natočeném u obce Medonosy lze vidět, jak autora záznamu předjede modrá Škoda Fabia s majáky za zadním oknem a řidiče zastaví. Následně k němu přijde muž, který tvrdil, že je policista, což prý dokládal máváním nějakou kartičkou s nápisem „policie“.

Řidič zaplatit odmítal a muži řekl, že se obrátí na tísňovou linku, aby si ověřil jeho příslušnost k policii. Na to však muž nepočkal a rychle z místa zmizel. V autě měl majáky v přední i zadní části vozu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám