Hlavní obsah

Muž v modré fabii na Mělnicku zastavil řidiče a vyžadoval pokutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mělník
Aktualizováno

Muž v civilu zastavil v neděli vpodvečer řidiče na Mělnicku. V autě měl modrý maják a po šoférovi chtěl uhradit pokutu. Případem se zabývají policisté. Ti později uvedli, že muž patří k cizinecké policii, ale v danou dobu měl volno.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž zastavil řidiče na Mělnicku a chtěl pokutuVideo: Pro Novinky Jiří Kopřiva

 
Článek

Na videu natočeném u obce Medonosy lze vidět, jak autora záznamu předjede modrá Škoda Fabia s majáky za zadním oknem a řidiče zastaví. Následně k němu přijde muž, který tvrdí, že je policista.

„Řidič mě nevybíravým způsobem předjel a doslova mě vybrzdil, abych zastavil. Pak přišel k autu, otevřel dveře a začal křičet, že zaplatím pokutu za několik přestupků a může mi vzít také papíry. Když jsem chtěl ukázat nějaký průkaz, tak mi před obličejem zamával nějakou kartičkou s nápisem policie,“ řekl Novinkám Jiří Kopřiva, který celý incident natočil na kameru.

Řidič však zaplatit odmítal a podivnému policistovi řekl, že se obrátí na tísňovou linku, aby si ověřil jeho příslušnost k policii. Na to však již muž nepočkal a rychle z místa zmizel. Podle Kopřivy měl muž majáky nejen za zadním oknem, ale i za předním. Nápis stop však v autě neměl. „Možná to takhle zkouší i na jiné řidiče a někdo mu třeba zaplatil,“ konstatoval Kopřiva.

Řidič již incident oznámil na policii. „Policisté se případem zabývají, mají k dispozici videozáznam, podle kterého zjišťují provozovatele auta. Zatím víme o jednom incidentu,“ sdělila Novinkám mluvčí policie Markéta Johnová.

Policie později v pondělí uvedla, že totožnost daného muže zjistila. Patří prý k cizinecké policii, ale měl v danou dobu volno. Bylo s ním zahájeno kázeňské řízení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám