Hlavní obsah

Zloději brali v Praze kola, žehličku i dřez. Klíč k domu visel na lampě

Novinky, kub
Praha

Pražští kriminalisté vyšetřují sérii krádeží v bytech a sklepích v ulici Novákových. Pátrají v této souvislosti po několika lidech, které zachytily bezpečnostní kamery. Podle vyšetřovatelů sebrali zloději během několika dní věci za 150 tisíc korun.

Pražská policie vyšetřuje sérii krádežíVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie zaznamenala v rámci případu vloupání do dvou bytů a šesti sklepů, odehrát se měla v rozmezí několika dní začátkem února, informoval mluvčí policie Jan Daněk. Podle vyšetřovatelů se zloději dostali dovnitř bytového domu pomocí originálních klíčů. Majitel pronájem bytů zařizuje přes webovou službu a klíče klientům předává osobně, ale také bez setkání.

„V druhém zmiňovaném případě to probíhá tak, že klient dostane číselný kód k zámku, který je umístěn na lampě veřejného osvětlení a je na něm klíč sloužící k otevření kovové schránky. Po otevření kovové schránky, která je umístěná na domě, si z ní vyzvedne klíče od pronajímané nemovitosti,“ upřesnil Daněk.

Foto: Policie ČR

Pražská policie vyšetřuje sérii krádeží

Zřejmě právě tento systém zneužili neznámí pachatelé a pomocí klíčů se dostali se do domu a pronajímaného bytu, který údajně vykradli. „Odnesli mimo jiné televizi, žehličku, fén ale například i dřez s pákovou baterií,“ upřesnil Daněk.

Pár dní poté byl vykraden další byt, nájemníci dokonce v době krádeže uvnitř spali. V tomto případě jeden z nájemníků zapomněl ve dveřích klíče, čehož zloději využili. Naposledy pak podle mluvčího zmizela ze sklepů dotyčného domu několik horských kol.

Foto: Policie ČR

Pražská policie vyšetřuje sérii krádeží

„Podezřelé osoby zachytily kamery umístěné na chodbách domu a nyní pátráme po jejich totožnosti. Je velmi pravděpodobné, že mají na svědomí všechny tři zmiňované případy. Jestliže je někdo poznává, ať se ozve na linku 158,“ požádal veřejnost Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám