Hlavní obsah

Zloděj vzal v domě revolvery, elektroniku a odjel kradeným autem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po pachateli, který ukradl z rodinného domu dva revolvery a další věci a k odvozu své kořisti ještě sebral v garáži osobní auto, pátrají policisté na Kroměřížsku.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie pátrá po pachateli vloupání do domuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Ve čtvrtek 22. listopadu 2018 v ranních hodinách se neznámý pachatel vloupal do rodinného domu v obci Drahlov na Kroměřížsku. Využil toho, že majitel odešel do práce,“ uvedla ve středu mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Zloděj se na pozemek dostal přes plot a do domu vlezl přes sklepní okno, které rozbil. Pak prohledal všechny místnosti. Odcizil dva televizory, fotoaparát, dvě deky i pánskou zimní bundu.

„Odcizil ale také dva revolvery a vzduchovku. Potom vzal klíče od vozidla značky Škoda Citigo, s automobilem vyjel z garáže a odjel neznámo kam. Majiteli tak vznikla škoda za bezmála sto padesát tisíc korun,“ řekla Kyšnerová.

Dvakrát natankoval bez placení

Policisté zjistili, že do ukradeného vozu tankoval neznámý muž dva dny po krádeži pohonné hmoty na benzinové čerpací stanici ve Svitavách. Tankoval také v pondělí 3. prosince ve Studenci v okrese Třebíč. Pokaždé odjel bez zaplacení.

„Z benzinové čerpací stanice ve Studenci jsme získali kamerový záznam, na němž muž oblečený do odcizené bundy tankuje do kradeného vozidla palivo,“ uvedla Kyšnerová.

Zloděj se dopustil trestných činů krádež, nedovolené ozbrojování a porušování domovní svobody, za což mu hrozí až pětileté vězení.

„Žádáme o pomoc veřejnost. Pokud někdo muže na kamerovém záznamu pozná, ať neprodleně zavolá na linku 158 nebo přímo kroměřížským kriminalistům na telefonní číslo 601 353 996,“ obrátila se s žádostí o spolupráci na veřejnost policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám