Hlavní obsah

Nechci ji, nechte si ji. Matka odevzdala strážníkům v Přerově tříletou holčičku

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Neobvyklou nabídku dostali v pondělí pozdě večer strážníci v Přerově. Když kontrolovali opilou matku tříleté dívky, žena jim řekla, že dítě nechce a že si ho mohou nechat. Případem se zabývá úřad na ochranu dětí. Strážníci s kurátorkami sehnali pro dítě náhradní nocleh.

Foto: Městská policie Kladno

Ilustrační foto.

Článek

Strážníci ženu kontrolovali při pochůzce u nádraží. „U supermarketu si hlídka všimla zjevně podnapilé mladé ženy, která s sebou měla malé dítě,“ uvedl ve středu zástupce ředitele přerovské městské policie Miroslav Komínek.

Žena podle něj nebyla strážníkům neznámá. „Věděli, že se často pohybuje ve společnosti podivných existencí a bezdomovců, přičemž do těchto skupinek zatahuje v poslední době i svou tříletou dceru. Na základě podnětů se již dříve touto situací zabýval i příslušný orgán sociálně-právní ochrany dětí,“ poznamenal Komínek.

Při kontrole podle něj žena nadýchala přes dvě promile alkoholu. „Strážníkům řekla, že dítě nechce, ať si je nechají,“ poznamenal Komínek s tím, že šokovaní strážníci situaci konzultovali s kurátorkami a společně se jim podařilo zajistit příjem holčičky na dětské oddělení přerovské nemocnice. „Celým případem se nyní intenzivně zabývají příslušné orgány a snaží se dívence zajistit náležitou pomoc a péči,“ zmínil Komínek.

Žena podle něj z místa odešla. „Pro nás bylo v tu chvíli důležité dítě a nebyl důvod ženě v odchodu bránit,“ sdělil mluvčí. „Obecně lze říci, že podobné případy vyhodnocuje orgán sociálně-právní ochrany dětí. Pokud dospěje k tomu, že existuje podezření na spáchání trestného činu, dá podnět republikové policii,“ dodal Komínek.

Reklama

Výběr článků

Načítám