Hlavní obsah

Horská chata v Krkonoších shořela do základů. V troskách našli tělo

– Krkonoše

Torzo lidského těla našli v pátek večer hasiči po požáru horské chaty v Krkonoších. Likvidaci požáru komplikovala zledovatělá špatně přístupná cesta, hasiče i policisty vozila terénní čtyřkolka nebo sněžné skútry horské služby. K hašení používali také sníh. Příčina požáru dosud není známa.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Při požáru chaty zemřel jeden člověk.

Článek

Požár byl hasičům nahlášen kolem šesté hodiny večer z horské chaty pod Janovými boudami nedaleko Velké Úpy. První hasiče dovezla k požáru terénní čtyřkolka dobrovolných hasičů a auto se speciálními hroty. O pomoc byla požádána horská služba i místní občané, kteří mají skútry.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Při požáru chaty zemřel jeden člověk.

„V blízkosti požářiště byly velmi omezené zdroje vody, jednotky se pokusily natáhnout vedení z blízkých objektů. Dále přijely na místo sněžné frézy a s jejich pomocí byl k hašení využíván i přírodní sníh,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Protože byl požár příliš rozsáhlý, nechali hasiči chatu dohořet a dohlíželi pouze na to, aby se plameny nerozšířily na další objekty. Po dohašení našli hasiči torzo lidského těla.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Škoda byla vyčíslena na čtyři miliony korun.

„Totožnost nalezeného těla určí s jistotou až genetická expertíza, jejíž výsledky lze očekávat v řádu několika týdnů. Jelikož nelze předběžně určit příčiny požáru, tak si věc přebírají kriminalisté,“ informoval mluvčí policie Ondřej Moravčík s tím, že v nejbližších dnech policisté nasadí speciálního psa na vyhledávání akcelerantů hoření.

Škoda byla vyčíslena na čtyři miliony korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám