Hlavní obsah

Požár azylového domu na Olomoucku nepřežilo dítě

Právo, Novinky, kub, mhr
Dalov
Aktualizováno

Obětí čtvrtečního požáru azylového domu pro rodiny v Dalově na Olomoucku je dítě, informovala v pátek policie. Podle generálního ředitelství hasičů byla příčinou požáru dětská hra s ohněm. Požár rovněž způsobil škodu čtyři miliony korun.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár azylového domu pro rodiče s dětmi v Dalově na Olomoucku

Článek

Záchranáři ve čtvrtek ještě neuvedli, kdo je obětí požáru, informace upřesnila v pátek policie. „Jedna osoba zemřela a jedna byla zraněna. V případě osoby, která při požáru zemřela, se bohužel jednalo o nezletilé dítě,” sdělila Novinkám mluvčí policie Irena Urbánková.

Informaci o příčině požáru uvedlo Generální ředitelství hasičského záchranného sboru v denním hlášení o výjezdech jednotek, ve kterém je bez dalších podrobností uvedeno, že příčinou je dětská hra s ohněm se škodou čtyři miliony korun.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár azylového domu pro rodiče s dětmi v Dalově na Olomoucku

Vyšetřovatelé jsou ale podle informací Novinek stále na místě, přičemž policie informace o příčině oficiálně nepotvrdila.

„V průběhu dneška bude provedeno ohledání místa požářiště, na zjišťování příčin požáru spolupracujeme s hasiči,” sdělila ráno Urbánková.

Hořet začalo v Dalově u Šternberku ve čtvrtek kolem třetí hodiny odpoledne. Záchranáři bez dalších podrobností uvedli, že jeden člověk na místě požár nepřežil a dalšího přepravili se zraněním do nemocnice. Rovněž museli evakuovali dvacet lidí včetně dětí, kteří našli útočiště například ve šternberské sportovní hale.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár azylového domu pro rodiče s dětmi v Dalově na Olomoucku

Město zajistilo ubytování

Město zajistilo pro evakuované klienty ubytování v azylových domech v Olomouci, Přerově a Kroměříži, kde jim bylo nabídnuto vybavení a zařízení v obdobném rozsahu jako v Dalově. Právu to v pátek krátce před polednem řekla mluvčí šternberské radnice Irena Černocká.

„Ve spolupráci se zaměstnanci sociálně právní ochrany, šternberskou charitou, úřadem práce a dalšími zaměstnanci města se podařilo zajistit základní vybavení a oděvy všem evakuovaným osobám a všichni jsou již přemístěni do náhradních ubytování,“ uvedla mluvčí.

Vzhledem k tomu, že jsou podle ní nyní klienti požárem poničeného azylového domu umístěni do jiných zařízení, mají s sebou potřebné věci a další jim budou poskytnuty v místě nového ubytování, není nutné organizovat sbírku ošacení, hygienických potřeb, hraček a podobně. „Všem lidem, kteří nabízeli pomoc materiální i finanční vedení města velmi děkuje za projevený zájem. Oděvy, obuv, hračky a kancelářské potřeby je možné doručit do charitního šatníku ve Šternberku, kde bude použito pro další potřebné osoby,“ dodala Černocká.

Reklama

Výběr článků

Načítám