Hlavní obsah

Požár azylového domu pro rodiče s dětmi na Olomoucku nepřežil jeden člověk

Právo, Novinky, Petr Marek, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dalov
Aktualizováno

Hasiči likvidovali ve čtvrtek odpoledne tragický požár v Dalově u Šternberku na Olomoucku, kde hořel azylový dům pro rodiče s dětmi. Podle záchranky jeden člověk požár nepřežil, dalšího přepravili se zraněním do nemocnice. Hasiči rovněž evakuovali dvacet lidí včetně dětí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár azylového domu pro rodiče s dětmi v Dalově na Olomoucku

Článek

Mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková Novinkám sdělila, že plameny zasáhly kolem 15:00 střechu a podkroví budovy.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár azylového domu pro rodiče s dětmi v Dalově na Olomoucku

„Při požáru jedna osoba zemřela a jeden člověk se zranil,” řekl policejní mluvčí František Kořínek. Podrobnosti k případu vzhledem k počátku vyšetřování nesdělil, není rovněž zřejmé, jakého pohlaví a věku je oběť.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár azylového domu pro rodiče s dětmi v Dalově na Olomoucku

Policie s hasiči vyšetřují okolnosti a příčinu požáru, škodu zatím nevyčíslili. Hasiči evakuovali z hořící budovy dvacet lidí, náhradní bydlení jim podle Hacsikové poskytne Šternberk, ve kterém je k mání na přespání tělocvična.

„Je tu cca dvacet lidí, z toho polovina jsou děti, a to od nejútlejšího věku. Máme tu dokonce i těhotnou ženu. Na místě je také psycholog. Ve spolupráci s hasiči a charitou zajišťujeme pro ně lehátka, přikrývky, potraviny a další potřeby. Uvidíme, v jakém stavu se objekt nachází, co řekne statik a další odborníci,“ řekl Právu šternberský starosta Stanislav Orság (ODS).

Reklama

Výběr článků

Načítám