Hlavní obsah

Čtrnáctiletý chlapec spadl ze skály v Novém Boru

– Nový Bor • Aktualizováno
Novinky, kub

Záchranná služba zasahovala v pondělí ráno v Novém Boru, kde spadl ze skály čtrnáctiletý chlapec. Zdravotníci na místo povolali vrtulník, který hocha s vážným zraněním přepravil do pražské nemocnice.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

Chlapec se podle původních informací zranil v oblasti novoborského Lesního hřbitova, policie později upřesnila, že spadl z kopce Jelení skok, který je nedaleko.

Záchranáři a policie na místo vyrazili kolem 8.30. „Chlapec uklouzl na vrcholu skály a odtud spadl z výšky 14 metrů. Pád sice mírnily sněhové závěje, jeho stav je ale vážný,” řekla Novinkám mluvčí policie Ivana Baláková.

Pomoc si přivolal sám

Podle záchranky chlapec utrpěl vážná zranění, byl ale při vědomí a se zdravotníky komunikoval. „Zraněného jsme přepravili do nemocnice na dětský urgentní příjem,” sdělil mluvčí záchranky Michael Georgiev. Nehoda se stala ve složitém terénu a s transportem hocha podle Georgieva pomáhali hasiči.

Mluvčí policie upřesnila, že její kolegové vyloučili cizí zavinění a zraněný si přivolal pomoc sám mobilním telefonem. Proč se chlapec na skále ocitl v tuto dobu, kdy měl být zřejmě ve škole, není zřejmé.

Reklama

Výběr článků

Načítám