Hlavní obsah

Jedenáct aut havarovalo v mlze u Sokolova

Novinky, Pavel Peňás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV

Policisté ze Sokolovska a Chebska měli v pátek dopoledne napilno. Kolem 7. hodiny museli zasahovat při řetězové havárii na silnici u Sokolova, o chvíli později se o patnáct kilometrů dál převrátila cisterna s naftou. Nehody, na kterých měla zřejmě podíl hustá mlha, si nevyžádaly vážnější zranění.

Článek

Viníkem hromadné nehody u Černého mlýna nedaleko Sokolova, při které do sebe postupně narazilo jedenáct vozů, byl zřejmě řidič autobusu převážející děti do škol. "Při vjezdu na hlavní silnici nedal přednost autu, které jelo od Chebu, a srazili se," uvedl Josef Hirnschkorn ze sokolovské dopravní policie.

"Už jsem to nemohl zabrzdit. Autobus mi vjel do cesty a ať jsem brzdil sebe víc, zastavit to už nešlo. Řidič autobusu vyběhl ven a omlouval se, protože prý mou bílou mazdu v té mlze neviděl," popisoval řidič, který do autobusu narazil. "Oba jsme hned začali mávat na auta a upozorňovat, že došlo k nehodě. Ale řidiči nás vždy viděli až na poslední chvíli, a tak do sebe vráželi jeden za druhým."

Havarovala sanitka s nemocným dítětem

V řadě nabouraných aut byla i sanitka, která převážela dítě do nemocnice, i plně naložený kamión s přívěsem. "Ještě štěstí, že ten to ubrzdil, jinak by to bylo zlé. Ale i do něj zezadu narazilo osobní auto," shodovali se řidiči vraků.

Policisté začali zdemolovaná vozidla co nejrychleji odtahovat na parkoviště u nedaleké Březové. Za dvě hodiny tak byla silnice znovu průjezdná.

Převrácená cisterna

Ještě předtím se však začaly tvořit kolony na silnici mezi Chebem a Mariánskými Lázněmi. Za přehradou Jesenice nedaleko Okrouhlé tam totiž havarovala cisterna převážející naftu.

"Cisternu musel zvednout z příkopu, kam se převrátila, speciální jeřáb. Naštěstí se zabránilo úniku nafty a ekologické havárii," potvrdil mluvčí krajských hasičů Vladimír Meluzín.

Mlha, která nad ránem dělala problémy téměř v celém Karlovarském kraji, se začala rozpouštět až po 10. hodině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám