Hlavní obsah

D4 u Kytína uzavřela na pět hodin nehoda tří aut

Aktualizováno

Dálnici D4 u Kytína nedaleko Prahy uzavřela ráno nehoda tří osobních aut. Čtyři lidé utrpěli zranění, směr na Příbram byl více než pět hodin neprůjezdný, vyplynulo z informací policie, hasičů a záchranné služby.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Nehoda na D4

Článek

Nehoda se stala kolem 6:30 na 22. kilometru ve směru na Příbram. Podle prvotní informace ČTK se srazilo pět vozidel, ale později se ukázalo, že byla pouze tři.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky
Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

"Jedno auto dostalo smyk a havarovalo, cestující při vystupování srazilo jiné vozidlo a potom se k tomu dostalo ještě třetí auto," uvedl mluvčí krajských hasičů Jaroslav Gabriel.

Podle mluvčí středočeské záchranné služby Petry Effenbergerové přepravil vrtulník jednoho člověka s vážným poraněním hlavy do pražské střešovické nemocnice. Dva lidé utrpěli středně těžká zranění hrudníku a zhmoždění krční páteře, sanitky je odvezly do Motola. Jeden muž skončil s poraněnou nohou v příbramské nemocnici.

Policisté z dálnice odkláněli dopravu na 21. kilometru, provoz byl obnoven před polednem. Policejní mluvčí Markéta Johnová uvedla, že u dvou řidičů bylo dechovou zkouškou na místě vyloučeno pití alkoholu před jízdou. U vážně zraněné šoférky, kterou přepravoval vrtulník, musel být nařízen rozbor krve.

Reklama

Výběr článků

Načítám