Hlavní obsah

Desítky zpráv ve dne v noci, podvodnice vylákala z brněnské učitelky pět milionů

Brno

Pět milionů korun za dva roky vylákala podle policie sedmačtyřicetiletá žena z 62leté učitelky svého syna z Brna. Používala různé druhy psychického nátlaku a lživé záminky jako likvidace štěnic, stěhování či nemoc. Žena obviněná z podvodu je ve vazbě a hrozí jí až osm let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Vyhlédla si učitelku svého syna, kterou dokázala deptat 36 zprávami ve dne i v noci. Neustále naléhala, prosila nebo vyhrožovala, například i tím, že ... když jí poškozená nepůjčí peníze, bude muset dát nejmladšího syna do dětského domova,“ uvedla mluvčí policie Petra Hrůzová.

Repertoár záminek k vylákání peněz ale měla žena výrazně pestřejší. Od naléhavého řešení rodinných tragédií a životních nesnází jako nemoc syna, náhlý vznik dluhu na elektřině, nutnost likvidace štěnic v bytě a následná dezinsekce, stěhování, její zdravotní komplikace až po nutné úhrady advokátovi v Německu řešícího dědictví po zesnulém otci, ze kterého měla půjčky splácet.

Učitelka osud peněz zastírala

Psychický nátlak na učitelku byl podle policie tak velký, že ji dostal až k lékaři. Když se policisté obviněné ptali, kde peníze skončily, vymlouvala se, že peníze použila na splácení dluhů svého staršího údajně drogově závislého syna, který nepracuje.

„Kriminalisté ale vyšetřováním zjistili, že syn obviněné je řádně zaměstnán, není drogově závislý a žádné dluhy nemá, ba naopak i po něm matka žádala půjčení peněz,“ uvedla mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám