Hlavní obsah

Útok na matku v Modřanech: Policie obvinila syna z pokusu o vraždu

Praha

Pražští kriminalisté obvinili osmatřicetiletého muže, který podle vyšetřovatelů napadl ve středu v Modřanech svou sedmašedesátiletou matku a vážně jí zranil oko. Obviněný čelí trestnímu stíhání s podezřením z pokusu o vraždu. Policie rovněž žádá, aby obviněný putoval do vazby.

V Modřanech se muž zabarikádoval v bytě, policisté ho zadrželiVideo: Aktu.cz

 
Článek

„Na základě zadokumentování, prošetření a prověření všech dostupných informací obvinil vyšetřovatel muže ze zvlášť závažného zločinu vražda ve stadiu pokusu. Zároveň podal státnímu zástupci podnět k návrhu na uvalení vazby,” sdělil ve čtvrtek v tiskové zprávě mluvčí policie Tomáš Hulan.

Obviněnému hrozí až osmnáctileté vězení, podle Hulana je ale vyšetřování teprve na začátku. „K řádnému a úplnému objasnění celé události zadají kriminalisté několik znaleckých posudků z různých oborů zdravotnictví,” dodal mluvčí.

Matka skončila v nemocnici

Muž se po údajném napadení matky zabarikádoval v bytě a odmítal výzvy vyjednavače, aby šel ven. Vypjatou situaci v Urbánkově ulici následně vyřešila zásahová jednotka policie, která se do bytu dostala násilím. Muže se podařilo zatknout při použití zásahové výbušky, taseru a dalších donucovacích prostředků. [celá zpráva]

Ženu se středně těžkými zraněními převezla záchranná služba do Ústřední vojenské nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám