Hlavní obsah

Holky za peníze dávaly šéfům půl výdělku. Pražská policie obvinila čtveřici z kuplířství

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté obvinili v předešlých dnech čtveřici mužů, které podezírá z kuplířství. Podle vyšetřovatelů provozovali v Dejvicích erotický privát, ve kterém dívky musely odevzdávat polovinu svého výdělku právě majitelům. Obvinění si údajně přišli za necelý rok dohromady na zhruba pět milionů korun. Policie rovněž zveřejnila záběry z erotického privátu.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté odhalili v Dejvicích tajný erotický privát (video je bez zvuku)Video: Policie ČR

 
Článek

Podezřelý podnik sledovali policisté deset měsíců, informoval v úterý mluvčí policie Tomáš Hulan. „Během této doby si měl čtyřčlenný ‚management‘, díky metodě ‚halb und halb‘ (německy půl na půl, pozn. redakce), přijít minimálně na téměř pět milionů korun,“ sdělil mluvčí.

Čtyři šéfy erotického privátu kriminalisté zadrželi a obvinili z kuplířství, za což podezřelým hrozí vzhledem k údajně organizované činnosti se značným výdělkem až osm let vězení.

Při zajištění majetku, který policie považuje za výnos z trestné činnosti, mužům zabavila dvě auta za celkem 600 tisíc korun a přes dva miliony v hotovosti a na účtech. „V případě, že budou obvinění pravomocně odsouzeni, propadne s největší pravděpodobností tento majetek státu,“ upřesnil Hulan.

Skryté nevěstince pro vyvolené

Případem se zabývali policisté z mravnostního oddělení, kteří se podle Hulana zaměřují nejen na ženy z ulice a jejich pasáky, ale rovněž se snaží odhalovat erotické priváty ukryté v různých neoficiálních prostorách, kam dochází vybraná a prověřená klientela.

„Stejně tak kriminalisté věnují pozornost nevěstincům, ve kterých jejich provozovatelé mnohdy přímo vykořisťují dívky poskytující sexuální služby. To v praxi znamená, že se dívky musí o svůj výdělek se svými ‚zaměstnavateli‘ dělit, ve valné většině minimálně rovným dílem,“ dodal Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám