Hlavní obsah

Tři roky vězení za honičku s policií

Právo, pab

Byl to jeho osmadvacátý prohřešek proti zákonu a recidivista Jan Uldrich (58) za něj dostal u klatovského soudu tři roky vězení. Nepodmíněný trest mu vyměřila soudkyně Martina Šimánková za automobilovou honičku s policií z letošního října, při níž Uldrich najížděl na strážce zákona, kteří proti němu museli použít zbraň.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič ujížděl před policiíVideo: Policie ČR

 
Článek

Soudkyně Uldricha uznala vinným z přečinu násilí proti úřední osobě a maření výkonu úředního rozhodnutí. Rozsudek je pravomocný.

Honička začala v Katovicích, kde jej poprvé chtěli policisté zastavit kvůli odcizeným registračním značkám na jeho autě. Během pronásledování došlo k dramatickým okamžikům, kdy se Uldrich vyhýbal policejním zátarasům. Došlo i na střelbu, když řidič zajel do slepé uličky, kde se s autem otočil a snažil se vyjet zpátky. Přitom ohrozil policisty, kteří už k jeho vozu přibíhali se zbraní v ruce.

„Museli uskočit a poté začali střílet po pneumatikách, přičemž jednu z nich zasáhli. Obžalovaný ale pokračoval v jízdě. Policisté jej pak ztratili z dohledu a vozidlo později našli opuštěné u obce Bukovník. Řidiče dopadli v nedalekém lese, kde se schovával pod větvemi,“ uvedl státní zástupce.

Uldrich se hájil tím, že ujížděl ze strachu. „Policisté po mně pálili, bylo to Palermo, byl jsem v šoku a chtěl jsem tomu ujet,“ vysvětloval před soudem.

Kromě vězení soudkyně rozhodla o tom, že Uldrich nesmí usednout za volant další čtyři roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám