Hlavní obsah

Vlak smetl dodávku na přejezdu, řidič nepřežil

Právo, mip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Třiapadesátiletý řidič dodávky zemřel ve středu v České Lípě poté, co do jeho auta najel na železničním přejezdu osobní vlak mířící z Liberce do Děčína. Nikdo z 30 cestujících nebo posádky ve vlaku zraněn nebyl.

Foto: HZS Libereckého kraje

Havarované auto

Článek

K nehodě došlo před 11. hodinou dopoledne na přejezdu na okraji České Lípy na trati ve směru na Děčín.

„Automobil byl po srážce mimo trať a uvnitř byla jedna zaklíněná osoba. Pomocí vyprošťovacího nářadí ji hasiči dostali během několika minut ven z vozu. Bohužel lékař na místě konstatoval smrt,“ uvedla mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

K nehodě došlo na železničním přejezdu, který je bez závor a má pouze světelnou signalizaci. Zda fungovala a proč řidič na přejezd vjel, vyšetřovali na místě policisté i Drážní inspekce. „Škoda na vlaku je ve výši jeden milion korun a na autě 280 tisíc,“ doplnil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Provoz na trati mezi Českou Lípou a Stružnicí ve směru na Děčín byl kvůli tragédii uzavřen, trať se znovu otevřela až před půl druhou odpoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám