Hlavní obsah

Student se předváděl na balkoně internátu v Budějovicích. Zřítil se z třetího patra

– České Budějovice • Aktualizováno
Právo, Novinky, ok, orh, kal

Na frajeřinu doplatil v noci na středu 16letý mladík na internátu v Českých Budějovicích. Zřejmě opilý se předváděl na zábradlí a spadl z třetího patra. Nyní leží v nemocnici.

Foto: Mapy.cz

Domov mládeže U Hvízdala

Článek

„Policisté zjistili, že pravděpodobně podnapilý šestnáctiletý mladík frajeřil před svým spolubydlícím na pokoji a chtěl předvádět na balkoně pokoje akrobatické kousky na zábradlí,“ uvedl mluvčí policie Jiří Matzner.

Kamarád mu v tom chtěl zabránit. Než však zasáhl, spadl mladík z balkonu ve třetím patře budovy. Vychovatelka ihned přivolala záchrannou službu, která chlapce převezla na traumacentrum nemocnice.

Utrpěl poranění hrudníku

„Při příjezdu posádky byl mladík v podnapilém stavu při vědomí a utrpěl poranění hrudníku,“ sdělila Právu mluvčí jihočeských zdravotních záchranářů Petra Kafková.

Ředitel Domova mládeže U Hvízdala David Hulec nechtěl událost komentovat. „V tuto chvíli já nemám ještě veškeré informace a nechci se k tomu ani vyjadřovat. Předpokládám ale, že mladík pod vlivem alkoholu nepřišel, že porušil zákaz a popíjel na pokoji. Vychovatelé, kteří v noci sloužili, jsou po noční a mají volno, ještě jsem s nimi nemluvil,“ konstatoval Hulec.

„Viníkem celé události je tak pravděpodobně alkohol v kombinaci s frajeřením a přeceněním svých schopností. Vánoční doba je také časem různých večírků. Chovejme se proto tak, aby na nich či po nich nebyla asistence záchranářů či policistů potřeba,“ zdůraznil mluvčí policistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám