Hlavní obsah

Dron pomohl objasnit pád z rozhledny. Policie chce mladíka obžalovat z pokusu o vraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Policie navrhla obžalovat devatenáctiletého mladíka z pokusu o vraždu dívky v lesoparku Čeřovka v Jičíně. Mladý muž se s dívkou zřítil loni z rozhledny Milohlídka, kriminalisté původně měli za to, že šlo o nešťastnou náhodu. Policistům při objasňování případu pomohl dron.

Vyšetřovací pokus na rozhledně MilohlídkaVideo: Policie ČR

 
Článek

„V těchto dnech jsme vyšetřování ukončili a podali jsme státnímu zástupci návrh na podání obžaloby,“ řekl mluvčí policie Jan Čížkovský. V případě prokázání viny hrozí mladíkovi až 18 let vězení.

Jedním z klíčových důkazů je znalecký posudek z oboru biomechaniky. „Úkonů na místě činu se účastnili kromě figurantů také specialisté ze zásahové jednotky, kriminalistického ústavu a Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy,“ řekl Čížkovský.

Foto: Policie ČR

Jičínská Milohlídka.

Kriminalisté zapojili do vyšetřování případu také dron, který nesl záznamové zařízení. Podle mluvčího navíc při vyšetřování použili moderní techniku a systém Spheron, který je vybavený sférickou kamerou, s jejíž pomocí lze vytvořit kompletní dokumentaci místa činu.

Obviněný muž se loni v září s přibližně stejně starou dívkou zřítil z osmi metrů z ochozu rozhledny Milohlídka. Při pádu dívka i obviněný mladík utrpěli vážná zranění. Pomoc jim přivolala kolemjdoucí, která zaslechla křik a ránu. Dívku vytáhli hasiči, ale těžce zraněného muže musel ze strže vyzvednout vrtulník s podvěsem. Mladík a dívka dopadli každý na jiné místo.

Foto: Policie ČR

Místo, kde došlo k pádu milenců z jičínské Milohlídky.

Policie krátce po činu uvedla, že šlo o nešťastnou náhodu mileneckého páru, který se na ochozu rozhledny objímal. Později kriminalisté získali informace, které vedly k obvinění mladíka ze spáchání zvlášť závažného zločinu pokusu vraždy.

Rozhledna Milohlídka z druhé poloviny 19. století je na výšině Čeřovka na severním okraji Jičína. Jde o nejstarší vyhlídkovou věž v Českém ráji.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám