Hlavní obsah

Za napadení mladíka na koupališti v Dubí padla další obvinění

Právo, koc
Teplice

Policie obvinila v souvislosti se srpnovým brutálním napadením 25letého muže na koupališti v Dubí na Teplicku další lidi. Mladíka podle policistů surově zmlátila skupina agresorů poté, co se zastal mladé ženy, jež se dostala do konfliktu s jinou ženou. Napadený vyvázl z nerovného boje s řadou zranění.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V souvislosti s incidentem ze 7. srpna na koupališti v Dubí vyšetřovatel zahájil trestní stíhání pěti mužů, kteří jsou podezřelí z těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu formou spolupachatelství, z výtržnictví a dva z nich i z nebezpečného vyhrožování,“ uvedl mluvčí policie Daniel Vítek. Obviněným hrozí až desetiletý trest.

Dva týdny po incidentu byla z výtržnictví a násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci obviněna 26letá žena z Teplic. Právě ona se podle policistů na koupališti nejprve pohádala s mladou ženou, která vytkla chování romskému chlapci v brouzdališti. Obviněná pak na ženu bezdůvodně zaútočila. Konflikt chtěl urovnat mladík, na kterého se ale do bazénu vrhla skupina až sedmi Romů a brutálně ho zbila. [celá zpráva]

Obvinění kvůli demonstraci

Na krvavý incident reagovala Dělnická strana sociální spravedlnosti uspořádáním protestního shromáždění. Před dubskou radnicí se 19. srpna sešlo na 200 přívrženců krajní pravice. Demonstrace se přitom neobešla bez incidentů včetně napadení novináře dvěma radikály.

„V souvislosti s touto demonstrací je nyní trestně stíháno celkem osm osob. Koncem října byl státnímu zástupci zaslán návrh na podání obžaloby šesti osob, dva muži byli obviněni z loupeže, další čtyři z projevu sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka. V uplynulých týdnech byly ze stejného přečinu obviněni další dva lidé, muž a žena,“ upřesnil Vítek. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám