Hlavní obsah

Plyn to určitě nebyl, zjistila policie k tragické explozi domu v Mostkovicích

Prostějov

Policisté v pondělí vyloučili, že mohutný výbuch v rodinném domě v Mostkovicích na Prostějovsku letos v září způsobil plyn. Právě výbuch plynu se přitom zpočátku považoval za příčinu detonace, která zdemolovala rodinný dům a poškodila zhruba šest desítek budov v okolí. Vyšetřování neštěstí pokračuje.

BEZ KOMENTÁŘE: Následky výbuchuVideo: Jiří Růžička, Právo

 
Článek

Policie nechce podle svého mluvčího Františka Kořínka upřesnit, s jakými vyšetřovacími verzemi pracuje. Jednou z nich je podle ČTK i možný výbuch zábavní pyrotechniky. Svědčí o tom fakt, že kriminalisté čekají na posudek pyrotechniků.

Škodu vyšetřovatelé zatím dosud přesně nevyčíslili, podle odhadů ale půjde do desítek milionů korun. [celá zpráva]

Tragický výbuch v Mostkovicích na Prostějovsku Video: HZS Olomouckého kraje

„Příslušná trestní věc je v současné době stále ve fázi prověřování. Výbuch plynu byl dosavadním prověřováním vyloučen. Vyžádaná odborná vyjádření nebyla policejnímu orgánu doposud dodána. Jedná se například o odborná vyjádření z odvětví chemie a genetiky, dále odborné vyjádření pyrotechnické služby a znalecký posudek z odvětví soudního lékařství,” upřesnil Kořínek.

Výbuch zasáhl Mostkovice 22. září, při explozi zemřel majitel domu, třiatřicetiletý profesionální hasič. Tlaková vlna poničila zhruba desetinu všech domů v obci, přesněji 53 budov. Rodinný dům musel být zbourán. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám