Hlavní obsah

V Prostějově pohřbili hasiče, který zemřel při výbuchu v Mostkovicích

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Na Městském hřbitově v Prostějově se v pondělí konal pohřeb 33letého hasiče, který před více než týdnem zemřel při výbuchu svého domu v Mostkovicích na Prostějovsku. Kriminalisté zatím nevědí, co přesně způsobilo ničivou explozi.

BEZ KOMENTÁŘE: Následky výbuchuVideo: Jiří Růžička, Právo

 
Článek

Pohřbu se zúčastnili příbuzní a rodina zemřelého, jeho kamarádi a kolegové hasiči.

Na internetových stránkách Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje byla zveřejněna informace, podle které obec Mostkovice spolu s Olomouckým krajem pořádá veřejnou sbírku na podporu poškozených následkem destruktivní exploze.

Foto: Jiří Růžička, Právo

V Prostějově se v pondělí konal pohřeb hasiče, který zemřel při ničivé explozi v domě v Mostkovicích na Prostějovsku.

„Následkem exploze došlo ke zborcení domu, další tři nemovitosti byly označeny za neobyvatelné a několik desítek dalších bylo poškozeno,“ uvádějí na svých stránkách krajští hasiči. Finanční pomoc je určena poškozeným v okolí exploze, druhá sbírka je určena pro syna oběti, matku nezletilého a pozůstalé.

Příčina neznámá

Kriminalisté případ vyšetřují. „Policie zahájila trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. Ve vyšetřování se pokračuje, žádnou novější informaci k příčině výbuchu nyní nemáme,“ řekl v pondělí mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

Tragický výbuch v Mostkovicích na Prostějovsku Video: HZS Olomouckého kraje

V Mostkovicích se nemluví o ničem jiném, než že nešlo o výbuch plynu, což jako příčinu uváděli v prvních informacích hasiči. Očití svědci uvedli, že nad místem výbuchu se vznášel mrak černého dýmu a exploze byla tak silná, že poničila mnoho domů v sousedství a detonace byla slyšet na kilometry daleko. Lidé zmiňují možnost výbuchu většího množství pyrotechniky.

Poté, co z trosek vyprostili hasiči zemřelého a specialisté se psy již další osoby nenašli, byl dům pod dohledem statika zdemolován, na místě je jen hromada sutin. Lidé v domech v okolí mají poté, co jim tlaková vlna rozbila všechna okna, dveře a létající cihly a kusy betonu rozbily střechy a zničily auta, velké starosti s opravami.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám