Hlavní obsah

Muž souzený za přepadení Kvitové dostal v jiném případu 2,5 roku vězení

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Je to porušování lidských práv, snažím se žít jen poctivě. S takovou obhajobou předstoupil před brněnský krajský soud Radim Žondra obžalovaný kvůli tipu na přepadení advokáta na Blanensku. Soud ale pro jeho nářky neměl pochopení a potvrdil mu ve čtvrtek 2,5 roku. Žondra je souzený i v jiném případě, podle státního zastupitelství přepadl a pořezal tenistku Petru Kvitovou v jejím bytě.

Radim Žondra u souduVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Podle verdiktu dal Žondra tip na přepadení advokáta třem lupičům. Ti muže zaskočili v jeho domě, svázali jej, polévali ho slivovicí a škrtali mu zapalovačem u hlavy, aby z něj dostali peníze. Žondru usvědčil právě jeden z lupičů, který mu v dopise z vězení zle vyčinil za to, že on musí sedět za mřížemi, zatímco Žondra je na svobodě.

„Ten člověk je osobou mnohokrát trestanou a ví, jak to chodí. Můj klient naproti tomu pracuje na tom, aby se polepšil, a jeho skutky hovoří za něj,“ tvrdila Žondrova obhájkyně.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Krajský soud v Brně zahájil hlavní líčení s Radimem Žondrou (uprostřed), obviněným z napadení tenistky Petry Kvitové.

„Tihle lidé ve vězení udělají všechno pro to, aby si nějak pomohli, jde jim jen o sebe. Neměl jsem žádný důvod dopouštět se trestné činnosti. Před soudem stojím jen kvůli policii, aby mě mohli vykreslovat v horším světle v souvislosti s tím druhým případem. Co se mi děje, to hraničí s pošlapáváním lidských práv,“ tvrdil Žondra.

Měl přepadnout tenistku

Žondra se před brněnským soudem zpovídá i z útoku na tenistku Petru Kvitovou. K útoku došlo 20. prosince 2016.

„Obžalovaný pod falešnou záminkou, že jde na revizi kotle, zazvonil na zvonek, poškozená ho pustila do domu a bytu, ukázala mu místo, kde má kotel na vodu. Ve chvíli, kdy k němu stála zády, jí dal nůž na krk. Poškozená nůž chytla za ostří a obžalovaný nožem prudce trhnul, čímž jí způsobil řezné rány na ruce,“ popsal útok státní zástupce Ivan Hrazdira.

Žondra jakoukoli spojitost s útokem rozhodně odmítl. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám