Hlavní obsah

Opilec se řítil ve fordu po D3 více než dvousetkilometrovou rychlostí

Právo, kal

Namol opilý řidič se před několika dny řítil po jihočeské dálnici D3 více než dvousetkilometrovou rychlostí. Jeho nebezpečná jízda ohrozila několik dalších řidičů, kteří volali na policejní linku. Policie v pondělí zveřejnila videozáznam z incidentu.

BEZ KOMENTÁŘE: Opilý řidič jel po jihočeské dálnici přes 200 km/hVideo: Policie ČR

 
Článek

Muž se naprosto šílenou rychlostí řítil počátkem listopadu po D3 v osobním autě Ford Mondeo ve směru od Prahy na České Budějovice. „Dopravní hlídka z Chotovin na Táborsku vozidlo zachytila a po krátkém pronásledování, kdy byla řidiči naměřena rychlost přesahující hranici dvě stě kilometrů za hodinu, policisté vůz zastavili,“ uvedl mluvčí policie Miroslav Doubek.

Řidič se podrobil testu na alkohol a nadýchal téměř dvě a půl promile alkoholu v dechu. Policisté mu na místě sebrali řidičský průkaz a auto nechali odtáhnout na záchytné parkoviště.

Hrozba vězení a pokuta

Muže středního věku, který seděl za volantem, čeká v následujících dnech soud. Za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až rok za mřížemi a nevyhne se ani tučné pokutě.

„Děkujeme tímto všem, kteří svým včasným oznámením přispěli k tomu, že byl tento opilý a nebezpečně jedoucí řidič zastaven, a bylo mu tak zabráněno v dalším ohrožování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu,“ dodal Doubek.

Reklama

Výběr článků

Načítám