Hlavní obsah

Celníci našli u myslivce na Královéhradecku preparáty medvěda a dravců

Hradec Králové

Královéhradecká policie obvinila 62letého myslivce z přechovávání preparovaných exponátů chráněných živočichů. Doma měl podle policie bez povolení hlavu medvěda nebo chráněných dravců. Muži hrozí až tři roky vězení.

Foto: Policie ČR

Nalezený preparát medvěda

Článek

„Celníci u muže zajistili kožešinu s vypreparovanou hlavou medvěda hnědého, dermoplastický preparát výra velkého a orlovce říčního. Na žádný exemplář neměl muž výjimku, která by ho opravňovala k jejich držení,“ informovala mluvčí policie Iva Kormošová.

Foto: Policie ČR

Nalezený orlovec říční

Podle policie je muž myslivec a tvrdil, že netuší, že musí mít na tyto preparáty povolení. Medvěda údajně střelil na Slovensku na základě výjimky a za všechno zaplatil.

„Preparované ptáky prý dostal darem, a proto na ně nemá žádný doklad potvrzující jejich původ. Na svoji obhajobu uvedl, že o mezinárodní úmluvě o ochraně živočichů neměl žádné ponětí,“ konstatovala Kormošová.

Foto: Policie ČR

Vypreparovaný výr velký

Muž byl obviněn z trestného činu neoprávněné nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy, za což může být potrestán až tříletým vězením. Preparáty si převzala Česká inspekce životního prostředí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám