Hlavní obsah

Řidič cisterny na D1 v protisměru zabil člověka. U soudu mu hrozí až osm let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov

Policie v říjnu navrhla obžalovat řidiče cisterny s lehkým topným olejem, který na jaře na dálnici D1 vjel do protisměru, kde se střetl s osobním autem. Na dotaz Novinek to řekl mluvčí policie Zdeněk Chalupa. Řidič auta při nehodě zemřel, spolujezdkyně byla zraněna.

Cisterna vjela na dálnici D1 do protisměru a čelně se střetla s osobním autemVideo: Novinky

 
Článek

„V případu již byl podán návrh na podání obžaloby pro trestný čin těžké ublížení na zdraví a usmrcení z nedbalosti, muži hrozí až osm let vězení. Jako příčina nehody byl stanoven nesprávný způsob jízdy, ale více bychom to neradi komentovali, protože je to stále živá kauza,“ řekl Novinkám Chalupa.

Podle něj nebyl řidič pod vlivem alkoholu ani drog.

Foto: Novinky

Havarovaná cisterna na dálnici D1

Nehoda se stala 11. května na 23. kilometru ve směru na Prahu. Řidič cisterny tam přejel svodidla, v protisměru smetl osobní auto a pak vůz převrátil na bok. Olej po nehodě vytekl na silnici.

Foto: Novinky

Cisterna vjela na dálnici D1 do protisměru a čelně se střetla s osobním autem.

Šofér škody na místě zemřel. Spolujezdkyně utrpěla těžké zranění a byla vrtulníkem převezena do nemocnice. Lehce zraněn byl také řidič cisterny. Dálnice byla více než čtyři hodiny obousměrně uzavřena. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám