Hlavní obsah

Cisterna na D1 vjela do protisměru, jeden mrtvý

Benešov
Aktualizováno

Dálnici D1 na 23. kilometru ve směru na Prahu uzavřela v pátek ráno nehoda cisterny, nákladního a osobního auta. Řidič osobního auta zemřel, dva lidé byli zraněni. Z cisterny, která podle policie vjela do protisměru, vytekl lehký topný olej. Dálnice byla v místě téměř čtyři hodiny obousměrně uzavřena. Ve 13:30 byl obnoven provoz ve směru na Brno a o chvíli později také jedním pruhem na Prahu.

Cisterna vjela na dálnici D1 do protisměru a čelně se střetla s osobním autemVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala před osmou hodinou. První informace uváděla, že bourala tři osobní auta a cisterna.

„Cisterna převážející lehký topný olej skončila po nehodě na boku, olej z ní masivně vytéká. V jednom z vozů byl zaklíněn člověk,” řekl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel.

Foto: Novinky

Havarovaná cisterna na dálnici D1

„Podle prvních informací vjel řidič cisterny z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se střetl s nákladním autem a čelně s osobním autem. Řidič osobního auta zemřel,“ řekl Novinkám mluvčí policie Zdeněk Chalupa s tím, že další informace policie zjišťuje.

Foto: Novinky

Havarovaná cisterna na dálnici D1

Úmrtí řidiče potvrdili také záchranáři. „Jedna osoba utrpěla zranění neslučitelná se životem a na místě zemřela. Druhý člověk utrpěl vážná poranění a po intenzivní lékařské péči byl vrtulníkem převezen do nemocnice v pražských Střešovicích. Třetí člověk byl zraněn lehce a po ošetření byl převezen do benešovské nemocnice,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Podle Chalupy je těžce zraněnou osobou spolujezdkyně z osobního auta, lehce zraněn byl řidič cisterny.

Foto: Novinky

Při nehodě zemřel řidič osobního auta.

Podle Gabriela hasiči přivolají na místo kvůli úniku oleje jak Českou inspekci životního prostředí, tak vodoprávní úřad.

Provoz bez omezení byl ve 13:30 obnoven ve směru na Brno. Směr na Prahu policisté pro dopravu otevřeli po 14:00, řidičům je ale po asi šesti hodinách uzavírky k dispozici stále pouze jeden pruh. Komplikace mohou v místě nehody na řidiče čekat i několik dní, specializovaná firma totiž bude sanovat půdu v okolí dálnice, do které unikly látky z cisterny. Je proto možné, že pravý jízdní pruh se v pátek dopravě neotevře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám