Hlavní obsah

Na Trutnovsku zasahuje policie, od Správy KRNAP chtěla dokumenty

Právo, ČTK,
Vrchlabí (Trutnovsko)
Aktualizováno

Hned na několika místech na Trutnovsku v úterý probíhal policejní zásah, související s hospodářskou kriminalitou. Jedním z míst, které policie navštívila, byla i správa Krkonošského národního parku (KRNAP) ve Vrchlabí. Zatím nebyl nikdo zadržen ani obviněn.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V současné době probíhají domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor ohledně dokumentace zvlášť závažné hospodářské trestné činnosti. Mohu k tomu ještě říci, že nikdo nebyl zadržen, ani obviněn,” řekl krajský státní zástupce Pavel Hochmann. Potvrdil, že policejní zásah probíhá na několika místech na Trutnovsku.

Jedním z míst, které policisté navštívili je i správa Krkonošského národního parku. „Ano, policie u nás byla, zajímala se o nějaké dokumenty, které jsme jim poskytli, spolupracujeme s ní a poskytujeme jí maximální součinnost,“ řekl Právu mluvčí KRNAP Radek Drahný.

Kriminalisté podle ČTK údajně vyšetřují pozadí několika projektů, například Herní krajiny Pecka na Portáškách nad městskou částí Velká Úpa či parkovacího domu. Podle neoficiálních informací policie zasahovala také doma u starosty Pece Alana Tomáška.

Proběhly i domovní prohlídky

Stezka nazvaná Herní krajina - Pecka, složená ze tří celků, vodní svět, svět v korunách stromů a luční část, vznikla v rámci přeshraniční česko-polské spolupráce. Herní krajina Pecka stála téměř 45 milionů korun, dotace činila 32 milionů korun.

Příliš sdílný nebyl ani krajský policejní mluvčí Jan Čížkovský s tím, že se jedná o čerstvou událost. „V těchto dnech dokumentujeme a prověřujeme podezření ze spáchání závažné trestné činnosti na Trutnovsku. Na základě příkazu soudce dnes proběhly domovní prohlídky a prohlídky nebytových prostor, a to jak u fyzických osob, tak v prostorách veřejné správy,“ uvedl Čížkovský s tím, že se událostí zabývá odbor hospodářské kriminality krajského ředitelství policie v Hradci Králové.

„V současné době nebyl nikdo zadržen ani obviněn. Blíže ke konkrétním informacím a detailům se nebudeme vyjadřovat,“ dodal Jan Čížkovský.

Reklama

Výběr článků

Načítám