Hlavní obsah

Češka vylákala z Nora 53 miliónů, dostala sedm let vězení

– Olomouc

Odvolací Vrchní soud v Olomouci snížil na sedm let vězení trest Barboře Havířové, která podle obžaloby vylákala přes 53 miliónů korun z norského seniora, s nímž se seznámila přes erotický portál. Informovala o tom mluvčí prvoinstančního Krajského soudu v Brně Eva Angyalossy. Rozsudek je pravomocný.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

U krajského soudu žena za podvod velkého rozsahu dostala osmiletý trest, ale odvolala se. Popírala, že by šlo o podvod, hrozilo jí až desetileté vězení.

Tehdy sedmadvacetiletá žena podle obžaloby peníze lákala od šedesátiletého muže od března 2013 do prosince 2014. Seznámila se s ním přes webový portál, na kterém se poskytují erotické služby, později se ale domluvili, že budou komunikovat přímo.

Žena po muži podle obžaloby začala peníze lákat pod různými záminkami, například na operaci kolene, výživu kočky, zálohu na koupi auta. Tvrdila, že peníze brzy vrátí. "Povídala mu, že má dostatek finančních prostředků, ale že ty jsou nějakým způsobem blokovány. Takže on jí poskytoval finanční prostředky na to, aby byly odblokovány, v podstatě šlo o kolotoč," uvedl už dříve státní zástupce Ivan Hrazdira.

Senior dostal tři roky

Muž pracoval jako finanční ředitel, peníze ženě posílal z účtu firmy, kde pracoval. V Norsku za to dostal tři roky vězení. Podle ženiny obhajoby chtěl prostřednictvím Havířové "vyprat" peníze, které zpronevěřil. Podle obhajoby tak nešlo o podvod, ale o legalizaci výnosu z trestné činnosti. Tomu ale krajský ani vrchní soud neuvěřil.

Žena se přiznala, že je patologickou hráčkou, většinu peněz údajně prohrála. Policie jí na účtech zajistila necelé tři milióny korun. Soud v Brně jí osmiletý trest uložil loni v září, proti rozsudku se ale odvolala. Vrchní soud jej o rok snížil letos v září.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám