Hlavní obsah

Češka vylákala z Nora přes erotický portál 53 miliónů, dostala osm let

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Bezezbytku využila svůj vliv na šedesátiletého muže z Norska sedmadvacetiletá Barbora Havířová. Z muže pod smyšlenými záminkami vylákala 53 miliónů korun. Brněnský krajský soud jí v pondělí za podvod udělil trest osm let za mřížemi. Žena musí navíc peníze vrátit.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dvojice se seznámila na erotickém internetovém portálu. Od března 2013 do konce následujícího roku poslal muž Havířové 53 miliónů korun. Peníze navíc nebyly jeho, ve své domovině pracoval jako finanční ředitel a peníze posílal z účtu firmy, kde pracoval. Sám za to u norských soudů dostal tři roky vězení.

Žena z něj lákala peníze pod nejrůznějšími záminkami, jako byla operace, koupě auta nebo výživa domácího mazlíčka. Podle obžaloby mu tvrdila, že má peněz dost, ale má je blokované. To Havířová odmítla a u soudu tvrdila, že šlo o obchod. Tvrdila, že Nor chtěl tímto způsobem peníze, které měl zpronevěřit, jejím prostřednictvím vyprat.

Senát v čele s Danielem Plškem její obhajobě neuvěřil. „Jednoznačně šlo o zločin podvodu. Věděla od začátku, že to poškozenému nikdy nevrátí,“ uvedl soudce Plšek. Policii se podařilo zajistit jen zlomek z převedené částky, na účtech zabavila jen necelé tři milióny korun.

Žena, která se přiznala k patologickému hráčství, prý zbytek financí prohrála. Případ ale ještě není u konce, Havířová se proti rozsudku na místě odvolala. Kauzou se tak bude muset zabývat ještě Vrchní soud v Olomouci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám