Hlavní obsah

Pronásledovaného řidiče v Brně zastavily až průstřely pneumatik

– Brno

Brněnští policisté pronásledovali devatenáctiletého řidiče auta, který odmítl zastavit ke kontrole. Prorazil také zátaras a jeho zběsilou jízdu zastavily až policejní výstřely do pneumatik. Zásah zaznamenala policejní kamera.

BEZ KOMENTÁŘE: Ujíždějícího řidiče v Brně zastavily až výstřely do pneumatikVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal minulý týden v noci z pátku na sobotu v Podivíně, o případu ve středu informoval mluvčí policie Pavel Šváb. Auto předjelo policejní hlídku s rozsvícenými dálkovými světly a řidič se dvěma spolujezdci nezastavil.

„Řidič ve voze agresívní jízdou pokračoval po dálnici směrem na Brno. Tam už se k jeho pronásledování přidaly další policejní hlídky. Řidič opakovaných výzev k zastavení nedbal a postavený zátaras v Plotní ulici objel,“ popsal mluvčí. Zastavil na parkovišti u obchodního domu v Tkalcovské ulici, když ale viděl blížící se policisty, znovu odjel, přičemž poškodil auto městské policie a zasahující strážník musel před autem uskočit.

Hrozí mu šest let

„Policisté vozidlu prostřelili dvě pneumatiky, přesto stačil řidič ještě čelně narazit do vozidla dálniční policie. Poté byl zpacifikován,“ upřesnil Šváb. Vyšetřování ukázalo, že mladík dostal letos trest za ohrožení pod vlivem návykové látky a porušil zákaz řízení.

„Ještě o víkendu byl obviněn z násilí proti úřední osobě a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Stíhán je vazebně, hrozí mu až šestiletý pobyt ve vězení,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám