Hlavní obsah

Bez řidičáku a namol opilý. Policisté mladého řidiče chytili již třikrát

Vsetín

Třikrát za více než měsíc chytili policisté na Vsetínsku mladého muže, který řídil silně opilý. Dechová zkouška ukázala přes tři promile alkoholu. Muž navíc nemá řidičský průkaz a auto bylo bez platné technické i povinného ručení.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Opilý muž na sebe naposledy upozornil v sobotu večer v obci Hovězí, kde naboural do plynové přípojky, kterou poškodil. Na nic nečekal a ujel. Policisté ho však po nějaké době vypátrali.

„Policisté zjistili, že v době nehody seděl za volantem třiatřicetiletý muž z Karolinky. Tento muž nevlastní žádný řidičský průkaz a vozidlo má dokonce propadlou technickou prohlídku a není na něj uzavřená pojistka odpovědnosti za újmu způsobenou provozem vozidla,“ uvedl mluvčí policie Vladislav Malcharczik.

Podle něj byla dechová zkouška pozitivní - přístroj ukázal 3,28 promile. Jak mluvčí upozornil, není to jediný prohřešek řidiče. V září byl chycen hned dvakrát a opět opilý. Poprvé nadýchal 3,65 promile, podruhé 3,46 promile.

„Policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Nyní mu při prokázání viny hrozí až tři roky vězení,“ uzavřel Malcharczik.

Reklama

Výběr článků

Načítám