Hlavní obsah

Policie odvedla v poutech nového zastupitele Slaného, neuposlechl výzvy a fotil nehodu

Novinky, ok, jap
Kladno
Aktualizováno

Policie ve čtvrtek odpoledne zajistila nově zvoleného zastupitele města Slaný Martina Niče (ANO), který neuposlechl výzvu policie, aby opustil místo nehody. Zastupitel fotografoval havárii policejního auta, které předtím stíhalo ujíždějícího řidiče.

Zavinil jsem si to sám, řekl Novinkám zastupitelVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Nehodu jsem chtěl vyfotografovat, došlo k nedorozumění. Byla to moje chyba. Jsem rád, že takhle se postupuje proti všem lidem. Policistům bych dal jedničku s hvězdičkou,“ řekl Novinkám nový zastupitel Nič.

Na místo ho vyslala jeho partnerka, která pracuje pro místní list a chtěla fotografii nehody. „Vyběhnul jsem ven v montérkách, protože bydlím v ulici. Nafotil jsem to a poslal, až když tam ti zranění kluci nebyli. Vyšetřovatel nevěděl, co jsem zač, takže mě vyzval a chtěl i smazat fotky, ale s tím jsem nesouhlasil,” popsal Nič.

Pak podle něj přijela jiná hlídka, která nevěděla, o co šlo. „Chtěli abych odešel, já jsem otálel. Kluci se se mnou nemazlili a dali mi želízka. On si někdo asi myslel, že jsem ten pachatel, kvůli kterému ta akce byla,” konstatoval Nič.

Přestupek bude řešit úřad

Policisty však chválí a tvrdí, že nemají lehkou práci. „Pro mě z toho plyne jedno, že vím, jak vypadá zásah policie. Není to jednoduchý, nervy policistů pracují. Zvládli to se mnou dobře. Zavinil jsem si to, chtěl jsem vidět, jaké je to do konce, jak to probíhá na služebně. Slánským policistům palec nahoru, je potřeba být ostřejší,” vylíčil Nič.

Podle policie zastupitel nerespektoval místo nehody a odmítal uposlechnout. „Muž byl na místě zajištěn, protože neuposlechl výzvy policistů na místě nehody. A byl eskortován na obvodní oddělení, kde podal vysvětlení. Šetří se to jako přestupek a policisté jej předají k vyřešení na městský úřad ve Slaném,“ sdělila Novinkám mluvčí policie Michaela Nováková.

Policejní auto havarovalo ve Slaném do sloupu při honičce řidiče, který měl doma ohrožovat svou rodinu. Když uviděl hlídku, začal utíkat a ujíždět. Osmatřicetiletého recidivistu následně zadržela jiná hlídka. Při nehodě utrpěli dva policisté středně těžké zranění. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda policejního auta na KladenskuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám