Hlavní obsah

Auto se na Jičínsku převrátilo přes střechu. Dva pasažéři vypadli oknem, jeden zemřel

Jičín

Jeden mrtvý a pět zraněných lidí je bilance dopravní nehody, která se stala o víkendu na Jičínsku. Auto dostalo smyk a několikrát se převrátilo přes střechu, dva lidé z něj vypadli. Peugeot 307 byl zcela zdemolován.

Foto: Policie ČR

V autě jelo šest lidí

Článek

Nehoda se stala v sobotu kolem půl čtvrté ráno na I/35 u obce Holovousy. Jednadvacetiletý řidič jel od Hořic na Ostroměř.

„Při průjezdu zatáčkou zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti dostal smyk, který již nevyrovnal a sjel vpravo mimo silnici. Tam měl narazit do betonového mostku. Následně se vozidlo několikrát přetočilo přes střechu a skončilo na levém boku v poli,“ informoval mluvčí policie Aleš Brendl.

Foto: Policie ČR

V autě jelo šest lidí

Šofér byl podle něj těžce zraněný a byl ihned převezen do nemocnice. Dva z pěti spolujezdců ve věku od 18 do 33 vypadli z okna ven a vážně se zranili. Třiatřicetiletého muže záchranáři resuscitovali, ale nakonec podlehl vážnému zranění. Ostatní lidé byli zraněni lehce.

Foto: Policie ČR

Z auta nezbylo téměř nic.

Dechovou zkoušku policisté neprovedli a nařídili odběr krve v nemocnici. Škoda byla vyčíslena na 70 tisíc korun. „Přesná příčina dopravní nehody a samotná míra zavinění je v současné době předmětem dalšího šetření,“ konstatoval Brendl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám