Hlavní obsah

Muže uvázlého v močálu vypátrala policejní fenka Waomi

Právo, kal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strmilov

Vyčerpaného a podchlazeného staršího muže, který uvázl v močálu a nemohl se z něj dostat, vypátrala před několika dny policejní fena Waomi u Strmilova na Jindřichohradecku. Pohřešovaný měl za sebou léčení v nemocnici kvůli mrtvici.

Foto: Policie ČR

Policejní psovod s fenkou Waomi

Článek

Muže, který odešel domu v půl jedné ráno, začala pohřešovat rodina. „Policistům sdělila, že zdravotní stav muže není optimální, neboť se před několika měsíci vrátil z nemocnice, kde se léčil s mozkovou příhodou,“ uvedla ve středu mluvčí policie Hana Millerová.

Venku v tu dobu silně pršelo a teploměr ukazoval dvanáct stupňů nad nulou. Policisté proto začali organizovat pátrací akci. Než se ale stačila rozjet, podařilo se s mužem spojit telefonicky. „Řekl jen, že je někde v močálu, nemůže se dostat ven a cestou ztratil peněženku a tašku,“ dodala Millerová.

Do akce byl povolán psovod s policejní fenou Waomi, která po více než hodině dezorientovaného muže našla v zarostlém močálu u Kamenitého potoka ve Strmilově.

Úspěchy policejních psovodů

„Fena vyhledávala nejdříve pachové stopy. Ve vysokém rákosí označila zalehnutím tašku, poté dioptrické brýle i peněženku s doklady. Muž ležel v močálu, byl vyčerpaný a podchlazený. Proto byla na místo přivolána záchranná služba,“ dodala Millerová.

Jindřichohradečtí policejní psovodi se svými psy podle ní vypátrali jen za posledních pět týdnů už tři lidi.

Reklama

Výběr článků

Načítám