Hlavní obsah

Německá policie dopadla matku, která v Praze nechala kojence ležet v zimě na betonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie v Německu dopadla 21letou matku, která podle policie v únoru odložila své šestitýdenní dítě před vchod jednoho z domů v Praze. Je podezřelá z pokusu o jeho vraždu. Na dotaz Novinek to v úterý řekl mluvčí policie Jan Daněk. Kojence našel kolemjdoucí a odnesl jej domů, kde jej zahřál a zachránil mu tak život. Později byl za svůj čin oceněn.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté zadrželi ženu v nedávné době. „Žena byla zadržena a kriminalisté nyní čekají na její vydání. Byl na ni vydán evropský zatýkací rozkaz. Dosud nevíme, kde byla vypátrána ani další podrobnosti,“ řekl mluvčí policie.

Podle něj nyní bude rozhodovat německý soud o jejím vydání. Za jak dlouho by se tak mohlo stát, ale není jasné. „Policisté ženu podezřívají z pokusu o vraždu,“ konstatoval Daněk s tím, že detektivové netuší, co žena v sousední zemi dělala.

Dítě našel muž ležet na holém betonu 19. února vpodvečer v Čiklově ulici. Do příjezdu záchranářů vzal šestitýdenního chlapečka domů do tepla, kde se o něho se ženou postarali. Sami měli doma čerstvě narozeného syna. „Bez této pohotové reakce by dítě v chladném počasí s největší pravděpodobností nepřežilo,“ uvedla v únoru mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Foto: Policie ČR

Zachránce dítěte přebírá ocenění od policejního ředitele.

„Vyšetřovací pokus ukázal, že by dítěti v důsledku podchlazení mohla být způsobena smrt. K tomu nedošlo jen díky náhodě a štěstí, protože oznamovatel dítě našel a zachránil ho. Při ohledání místa činu byla venkovní teplota okolo jednoho stupně nad nulou,“ vysvětlil Daněk.

Dítě si převzali úředníci orgánu ochrany dětí, babička dítěte požádala o jeho svěření do péče. Nálezce v březnu ocenili ředitelé pražské policie a záchranné služby.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám