Hlavní obsah

Policie našla nástroje, které v Ostravě ukradli ruské metalové kapele Kalevala

– Ostrava
Právo, hon

Ostravské policii se podařilo dopadnout zloděje, který minulý týden na parkovišti v centru města ukradl dodávku plnou hudebních nástrojů. Ty patřily ruské folkmetalové kapele Kalevala, která v Ostravě koncertovala. Čtyřicetiletý recidivista se údajně ke krádeži doznal. Policie dodávku i kompletní aparaturu zajistila, takže kapela si pro věci může přijet.

Foto: Policie ČR

Policie zajistila nástroje ruské metalové kapely Kalevala

Článek

Zloděj má podle policie za sebou už více deliktů, za něž byl odsouzen.

„Naposledy trest odnětí svobody vykonal v závěru roku 2017. I letos však proti němu bylo vedeno trestní stíhání. Policejní komisař učinil podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, soud muže do vazby vzal,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Pokorná. Muž se prý k činu přiznal.

Dodávka s aparaturou a dalšími věcmi zmizela před týdnem z parkoviště v centru Ostravy, kde muzikanti přespávali. Kalevala sice před týdnem koncert v Ostravě odehrála, ale na vypůjčené nástroje. [celá zpráva]

Další koncerty v České republice a v Rakousku pak odehrála na nástroje spřízněné kapely Grimner, se kterou jede společné turné.

Foto: Policie ČR

Policie zajistila nástroje ruské metalové kapely Kalevala

Letos nejde o první případ, kdy byla v Ostravě okradena zahraniční kapela. Podobná krádež se odehrála i v únoru. Tehdy byla poškozenou belgická metalová formace Leng Tch´e.

Případ i tehdy dopadl šťastně. Poté, co fanoušci kapely začali na sociálních sítích sdílet fotky ukradených nástrojů, kapelu kontaktoval vyděrač, který za nástroje požadoval výkupné. Ve spolupráci s policií se pak podařilo dopadnout majitele zastavárny, který věci koupil a pokoušel se je kapele zpátky prodat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám