Hlavní obsah

Podnik propustil řidiče linky do pražské zoo, kterého přistihli na pervitinu

Praha

Pražský dopravní podnik propustil řidiče autobusu MHD, který byl ve středu podle policie pod vlivem pervitinu. Navíc ho policisté přistihli, když si přebíral 50 gramů drogy. Řidič jezdil na lince z Holešovic do pražské zoo.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidiče s pervitinem zachytila kameraVideo: Policie ČR

 
Článek

„Řidič byl po zjištění policie postaven mimo službu, dnes s ním byl rozvázán pracovní poměr. Podle pracovního řádu řidič nesmí nastoupit na směnu pod vlivem psychotropních látek,“ řekla Novinkám mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Jak dále podotkla, podnik provádí u řidičů namátkové kontroly na přítomnost jak drog, tak alkoholu.

Řidiče přistihli kriminalisté ve středu odpoledne na konečné autobusu v Holešovicích. Jejich pozornost upoutal známý dealer, kterého se rozhodli zkontrolovat. Než se k němu policisté dostali autem, stihl se podezřelý dát do řeči se šoférem autobusu.

Drogu schoval

„Jakmile detektivové k této dvojici dorazili, tak si všimli, že řidič MHD znatelně znervózněl. Nicméně v prvopočátku se muži zákona věnovali hlavně dealerovi. Při tom se jich řidič zeptal, zda si může jít zkontrolovat autobus, neboť má zanedlouho odjíždět. Na tom neviděli policisté nic špatného, a tak řidičův požadavek odsouhlasili,“ popsal situaci mluvčí policie Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Pražská policie obvinila řidiče autobusu kvůli pervitinu

Když se dlouho nevracel, začali se kriminalisté zajímat, co tam dělal. Na kole pak našli odloženou krabičku s 50 gramy pervitinu. Policisté podrobili kontrole rovněž samotného řidiče. „Test byl pozitivní a detekoval přítomnost právě pervitinu,“ sdělil Hulan s tím, že přítomnost této drogy s povzbuzujícími účinky potvrdila i následující laboratorní zkoumání.

Řidič se bude zodpovídat ze tří trestných činů. Ohrožení pod vlivem návykové látky, pokusu o obecné ohrožení a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za což mu hrozí osm let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám