Hlavní obsah

Soud pustil z vazby chovatele Berouska obviněného z obchodu s tygry

– Ústí nad Labem

Krajský soud v Ústí nad Labem pustil z vazby na svobodu Ludvíka Berouska (67), který je s dalšími dvěma lidmi vyšetřován kvůli údajně neoprávněnému nakládání s chráněnými zvířaty. Berousek, jehož rodina provozuje dva zooparky, byl za mřížemi zhruba 1,5 měsíce.

Záběry z Celní správy ze zásahu v Bašti u PrahyVideo: Celní správa

 
Článek

Soud propustil Berouska již v pátek, o vývoji v případu informovala v pondělí Česká televize (ČT). „Krajský soud v Ústí nad Labem v pátek vyhověl naší stížnosti proti usnesení okresního soudu v České Lípě o vzetí pana Berouska do vazby. To znamená, že je v tuto chvíli na svobodě,“ řekl ČT Berouskův advokát Petr Šťastný.

Ve vazbě původně skončili všichni tři obvinění, zatím není zřejmé, jak soud rozhodl o stížnostech zbylých dvou.

Kriminalisté Brouska podezírají, že choval tygry a dodával je dalšímu obviněnému, pětatřicetiletému preparátorovi Miloši Hrozínkovi, který zvířecí těla zpracovával například na masox nebo tygří víno.

Policie vyšetřuje ještě šestapadesátiletého Vietnamce, kterého kriminalisté označují jako organizátora trestní činnosti. Hotové produkty údajně rovněž prodával v pražské tržnici Sapa.

Foto: Celní správa

Nalezený usmrcený tygr

Policie v případu zatýkala v polovině července, při domovních prohlídkách zajistila kromě těla usmrceného tygra také nádoby používané při výrobě produktů tradiční asijské medicíny.

U obviněného preparátora policisté našli navíc dvacet těl dalších chráněných živočichů, například bobra, ledňáčka nebo poštolky.

Reklama

Výběr článků

Načítám