Hlavní obsah

Na Olomoucku hořela střecha bývalé fary, zasahovalo osm jednotek hasičů

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Osm jednotek hasičů zasahovalo v pátek u rozsáhlého požáru střechy bývalé fary v Hnojicích na Olomoucku. Požár byl ohlášen v pátek před polednem, hasiči jsou ale stále na místě.

BEZ KOMENTÁŘE: Rozsáhlý požár střechy v HnojicíchVideo: Hasiči Olomouckého kraje

 
Článek

„Oznámení o viditelných plamenech ze střechy budovy převzala linka tísňové pomoci 112 v pátek krátce před půl dvanáctou. Hasiči po příjezdu potvrdili rozšíření na celou plochu střechy, a to zhruba na 10 krát 45 metrů. Situaci komplikovalo sádrokartonové obložení ve všech požárem zasažených podkrovních místnostech,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hořící střecha bývalé fary

Dohašování stále pokračuje

Hasiči pokračují v dohašování, postupně odkrývají a dohledávají menší ohniska. Společně s jednotkami profesionálních stanic Šternberk, Uničov a Olomouc na místě zasahují také dobrovolní hasiči Babice, Bohuňovice, Hnojice, Liboš a Uničov.

„V dalších několika hodinách budou hasiči vynášet požárem poškozené vybavení a rozebírat podkrovní část objektu. Co stojí za příčinou vzniku požáru, je aktuálně v šetření. Prozatímní odhady škod přesahují čtyři milióny korun,“ sdělil Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Jeden ze zasahujících hasičů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám