Hlavní obsah

Výroky Paroubkové o údajných nelegálních příjmech expremiéra se zabývá policie

Tvrzeními Petry Paroubkové o údajných nelegálních příjmech jejího manžela, bývalého premiéra a šéfa ČSSD Jiřího Paroubka, se zabývá policie. V úterý to uvedl server iRozhlas.cz s odkazem na sdělení státního zastupitelství. Obvinění, že Paroubek měl miliónové příjmy, které však nebyly legální, vznesla jeho manželka minulý týden.

Foto: Milan Malíček, Právo

Expremiér Jiří Paroubek s manželkou Petrou

Článek

„Státní zastupitelství s touto informací pracuje. Zatím jsme na začátku, nebyly zahájeny úkony trestního řízení,“ řekla serveru Hana Vrbová z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 5.

Podle náměstkyně pražského městského zastupitelství Daniely Smetanové se žalobci spolu s policií výroky zabývají od minulého týdne.

Paroubková, která se v současnosti s bývalým premiérem rozvádí, minulý týden pro Seznam Zprávy uvedla, že její manžel měl miliónové nelegální příjmy. [celá zpráva] „Nebudu říkat, odkud ty finanční zdroje jsou nebo na co se spotřebovávaly,” uvedla Paroubková s tím, že původ minimálně části peněz zná, ale z obav o svůj život jej neprozradí.

„Do dneška se bojím, že mě někde srazí auto,” dodala s tím, že to, co bývalý premiér a předseda ČSSD nosil domů, „určitě nebyly legální peníze”.

Podle Paroubka však jeho manželka lže a vyzval ji, aby předložila důkazy. [celá zpráva] Expremiér označil tvrzení za účelový krok, který přišel šest týdnů před volbami do Senátu, kam kandiduje za Ostravu-město. Paroubek uvedl, že jeho žena od září 2017 do konce června 2018 úzce spolupracovala s Tomášem Horáčkem, který byl v červnu obviněn v souvislosti s manipulací veřejných zakázek ve zdravotnictví.

„Tento muž připravil veřejné rozpočty podle zpráv z médií o stamilióny korun. Musím, bohužel, konstatovat, že Petra se pohybovala po tři čtvrtě roku – až do zatčení Horáčka – v kriminálním prostředí,“ napsal Paroubek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám