Hlavní obsah

Nehodu tří aut na Brněnsku nepřežili dva lidé, u další havárie se zranilo šest mladých žen

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Záchranáři vyjížděli v sobotu dopoledne k dvěma vážným nehodám s tragickými následky na Brněnsku. Dva lidé nepřežili střet celkem tří aut u Sokolnic, lékaři ošetřili další dva těžce zraněné. Další dvě auta se srazila u Dolních Louček, kde se zranilo šest mladých žen do 30 let, dvě z nich těžce.

Foto: ZZS Jihomoravskeho kraje

Tragická nehoda u Sokolnice na Brněnsku

Článek

Nehoda tří aut u Sokolnic se stala na silnici směrem k brněnské městské části Tuřany. „Operátoři vyslali na místo pět posádek včetně letecké záchranné služby. Dva lidé bohužel zemřeli před našim příjezdem, jejich zranění byla neslučitelná se životem,” řekla Novinkám mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Lékaři se dále postarali o dva vážně zraněné, které přepravili do nemocnice vrtulníkem a sanitkou, a ještě dva lehce zraněné. Hasiči uvedli, že museli zraněné lidi z aut vystříhat. Příčina nehody se zatím vyšetřuje.

Smyk a čelní střet v protisměru

Havárie u Dolních Louček byla zřejmě způsobená smykem na skvrně od nafty na silnici. Vozidla se tam střetla čelně. Lékaři z místa odvezli sanitkou dvě vážně zraněné ženy, ostatní přepravili s lehkými až středně těžkými zraněními do nemocnic v okolí.

„Řidička jedoucí z Kalů na Tišnov dostala smyk, když najela na skvrnu od nafty, vjela do protisměru a čelně se střetla s protijedoucím autem. Těžce zraněná byla řidička, která dostala smyk a spolujezdkyně z protijedoucího vozu,” řekla mluvčí policie Alice Musilová.

Reklama

Výběr článků

Načítám