Hlavní obsah

Řidič kamiónu nastavoval navigaci a srazil chodce. Policie ukázala varovné video

– Chrudim

Velké štěstí měl chodec ve Slatiňanech na Chrudimsku, když přecházel po přechodu pro chodce. Srazil ho řidič kamiónu, který se věnoval navigaci a střetu si vůbec nevšiml. Muž utrpěl lehké zranění.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič nastavoval navigaci a srazil chodceVideo: Policie ČR

 
Článek

Nehoda se stala už na konci března, ve čtvrtek policie zveřejnila informace s tím, že řidič již dostal pokutu.

Dvaašedesátiletý chodec přecházel silnici, když se k přechodu blížil kamión. Řidič u zebry téměř zastavil, ale ne proto, že by chodci dával přednost, nýbrž nastavoval navigaci. Následně se zase rozjel a střetl se s mužem, který si myslel, že mu dává přednost.

„Bylo velkým štěstím, že muž nespadl přímo pod kola náklaďáku, ale podařilo se mu dostat pryč z jízdní dráhy. Muž za volantem o střetu vůbec nevěděl a pokračoval dál v jízdě,“ uvedla mluvčí policie Renata Štěpánková s tím, že video má být výstrahou pro všechny.

Šofér se o nehodě dozvěděl až od vedení firmy a sám se dostavil na policii. Ta jeho případ předala správnímu orgánu, který mu dal pokutu a zákaz řízení.

„Blíží se začátek školního roku, proto apelujeme na všechny chodce, aby byli při přecházení vozovky co nejvíce opatrní a ostražití. Chodec nemá absolutní přednost při přecházení přechodu pro chodce,“ konstatovala Štěpánková.

Reklama

Výběr článků

Načítám