Hlavní obsah

Návštěva ministrů nebo nabídka sňatku. Žena zatěžuje linku 158 tisícovkami nesmyslů

– Zlín
Právo, jr

S rekordmankou, která za jediný rok stihla bezmála šest tisíc volání na tísňovou linku 158, se potýkají policisté na Zlínsku. Oznamovala přitom smyšlená napadení, návštěvu členů vlády u ní v domě, ale nabízela operátorům i sňatek či ubytování a stravu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

V loňském roce ženiny přestupky policisté desetkrát oznámili Českému telekomunikačnímu úřadu.

„Nepoučitelná telefonistka v hovorech na tísňovou linku však pokračovala i v letošním roce. Jenom v lednu uskutečnila přes 1200 volání. Za zlomyslné volání jí telekomunikační úřad už uložil pokutu dosahující 200 tisíc korun. Počty volání se od uložení takto vysoké sankce významně snížily,“ sdělila mluvčí krajské policie ve Zlíně Lenka Javorková.

Loni zaznamenali policisté od ženy 5912 volání. ”Opakovaně už několik měsíců podává oznámení, která se nezakládají na pravdě. Oznamuje napadení, vloupání do domu nebo příjezd členů vlády. Policistům na operačním středisku nabízí ubytování, stravu i jiné služby. Občas někomu nabídne sňatek,“ uvedla mluvčí.

Spoutaný mladík a špatně pověšená vlajka

V tísňových hovorech zlínským policistům zaznívají i další kuriozity. Například mladý muž oznámil na linku 158, že se nechal dobrovolně připoutat milenkou policejními pouty k posteli. Milenka však odešla a on zůstal připoutaný. Žádal policisty, aby ho přijeli odpoutat.

„Kolegové zjistili, že se nejedná o policejní pouta, proto přivolali hasiče, kteří mladíka osvobodili. Mladík měl v dechu přes dvě promile,“ popsala zkušenosti policie Javorková.

K těm patří i volání starší ženy pohoršené špatně vyvěšenou státní vlajkou při soutěži v krasobruslení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám