Hlavní obsah

Řidič ujížděl před policií rychlostí 200 km/hod. V Litomyšli převrátil auto na koleje a utekl

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

Zběsilá honička s unikajícím řidičem zaměstnala koncem července policisty ze Svitav. Třicetiletý muž s opakovanými zákazy řízení se proháněl po silnici až dvousetkilometrovou rychlostí. Nakonec vjel v nedaleké Litomyšli na nádraží, kde převrátil auto na střechu a na koleje. Stihl ještě utéct, policie ho zadržela po několika dnech v Moravské Třebové.

Řidič unikal před policií mezi Svitavami a LitomyšlíVideo: Policie ČR

 
Článek

Muž se řítil po hlavní silnici mezi Svitavami a Litomyšlí v autě značky VW Passat. „Svojí bezohlednou jízdou ve chvílemi i dvousetkilometrové rychlosti bezprostředně ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu,” uvedla mluvčí policie Markéta Janovská.

V Litomyšli se také bočně střetl s autem VW Caddy, přičemž ujížděl dál. „Protože chtěl za každou cenu ujet policejní kontrole, naprosto bezmyšlenkovitě vjel na vlakovém nádraží na betonovou rampu u kolejiště, kde nezvládl řízení a s vozidlem se převrátil na střechu na nejbližší kolej,” popsala honičku mluvčí.

Foto: Policie ČR

Řidič převrátil auto na nádraží v Litomyšli

Z nádraží pak řidič utekl. „K zadržení došlo po několika dnech v Moravské Třebové po předchozím souhlasu státní zástupkyně,” upřesnila Janovská.

Policisté muže obvinili kromě obecného ohrožení a maření úředního rozhodnutí také z drogového deliktu, protože při zadržení u něj našli několik sáčků a injekční stříkačku, ve kterých byl pervitin.

„Obviněný je stíhaný vazebně a v případě odsouzení mu hrozí až 10 let odnětí svobody,” dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám