Hlavní obsah

Dva lidé vyvázli s popáleninami z hořícího bytu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

Patnáctiletého chlapce a jeho o šest let staršího bratra musela přepravit záchranná služba do nemocnice po nočním požáru jejich bytu v šestém patře panelového domu ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku. Zraněním neunikla ani jejich matka, kterou ošetřili zdravotníci na místě.

Článek

"Požár vypukl po půl druhé hodině ranní," informovala mluvčí severomoravské policie Soňa Bradáčová. V bytě se v tom okamžiku nacházela žena se svými syny. Mladší z chlapců utrpěl popáleniny po celém těle, vrtulník ho přepravil do ostravské nemocnice. Jeho bratr má popálené ruce a hlavu. "Sanitka ho převezla do místní nemocnice," upřesnila Bradáčová s tím, že matka byla lehce zraněna.

Byt byl zcela zničen

Kvůli plamenům hasiči museli evakuovat nájemníky z celého domu. Oheň byt zcela zdevastoval. "Škoda na něm byla vyčíslena na půl miliónu korun, ve stejné výši se pohybuje i na ostatních bytech, které jsou vyplavené a zakouřené," dodala mluvčí.

Příčinu požáru vyšetřují hasiči. Podle nich bylo ohnisko na chodbě bytu v blízkosti elektrického rozvodu, kde bylo dřevěné obložení.

Reklama

Výběr článků

Načítám