Hlavní obsah

Nebudeš svědčit, nebo ublížíme dceři, vyhrožoval muži v Praze falešný policista

– Praha

Nebudeš vypovídat u soudu, jinak se něco stane tvojí dceři. Tak podle policie vyhrožoval dosud neznámý muž vydávající se za policistu svědkovi, který měl vypovídat u soudu v Praze. Následně utekl a policie po něm pátrá.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z vydírání

Článek

Incident se stal už na konci května na ulici v pražských Vysočanech, mluvčí policie Jan Daněk o něm informoval ve čtvrtek.

„Neznámý se představil jako policista. Místo služebního průkazu ale vytáhl mobilní telefon a na displeji mu ukázal fotografii jeho dcery, jak vychází ze školy,“ uvedl Daněk.

Podle něj následně chtěl, aby muž nevypovídal proti jistým lidem v případu, který byl zrovna u soudu. Jinak se stane něco dceři nebo by mohl přijít o ruku. Poté utekl.

Případ řeší městský soud. „Jedná se o majetkovou trestnou činnost organizované skupiny, která měla způsobit škodu velkého rozsahu,“ doplnil Daněk.

Vysoký a štíhlý

Kriminalisté sestavili 80procentní identikit. Muž byl ve věku okolo 35 let, měl štíhlou sportovní a svalnatou postavu, výška přibližně 200 cm a šlachovitý vysportovaný obličej.

„Muž měl zlomený nos, světlou opálenou pleť a dlouhé prsty na rukou. Na pažích měl tetování a hovořil česky bez přízvuku. Na sobě měl tmavě modré nebo černé krátké kalhoty, světle modré tričko a čepici s kšiltem značky Nike,“ řekl mluvčí.

Za trestný čin vydírání muži hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi. Informace k jeho totožnosti sdělte na lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám