Hlavní obsah

Tři mrtví při nehodě osobního auta a náklaďáku na Olomoucku

– Olomouc • Aktualizováno
Právo, Petr Marek

Tragická dopravní nehoda osobního a nákladního vozidla, při které zahynuli tři lidé, se stala v pondělí odpoledne u Bohuňovic na hlavní silnici I/46 z Olomouce do Šternberka. Mezi mrtvými je i dítě. Zraněny byly i další dvě osoby, taktéž děti, jedno těžce a druhé lehce.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Tragická nehoda u Bohuňovic na Olomoucku.

Článek

Všichni mrtví a zranění tvořili posádku osobního vozu. Právu to řekla krajská policejní mluvčí Marie Šafářová.

Osobní vozidlo jelo podle ní od Olomouce na Šternberk. „Při odbočování do Bohuňovic řidič tohoto auta nedal přednost protijedoucímu nákladnímu vozidlu. Nastal střet, přičemž všech pět lidí, kteří cestovali v osobním autě, bylo zraněných. Tři utrpěli poranění, kterým na místě podlehli. Okolnosti nehody šetříme,“ uvedla mluvčí.

Podle mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Urbanové se zranili dva dospělí a tři nezletilí „Na místo byla tedy vyslána i letecká záchranná služba z Olomouce,“ řekla Urbanová.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Při nehodě narazil osobní vůz čelně do náklaďáku.

Oba dospělí a dva nezletilí byli zaklínění v osobním vozidle a pomocí hasičské techniky museli být z vozidla vyproštěni a následně resuscitováni. „Jeden nezletilý pacient a oba dospělí lidé svým těžkým poraněním na místě bohužel podlehli. Druhý nezletilý utrpěl těžká mnohočetná poranění. Po vyproštění byl na umělé plicní ventilaci transportován vrtulníkem do Brna na traumacentrum Dětské nemocnice,“ dodala Urbanová.

Třetí nezletilý podle ní utrpěl lehká poranění a byl sanitkou převezen na oddělení urgentního příjmu olomoucké fakultní nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám