Hlavní obsah

Policie zasahuje v devíti středočeských příspěvkových organizacích

Aktualizováno

Policie od čtvrtka zasahuje v devíti příspěvkových organizacích v sociální oblasti na území Středočeského kraje. V pátek to uvedlo hejtmanství s odkazem na hejtmanku Jaroslavu Pokornou Jermanovou.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Středočeská hejtmanka Jaroslava Jermanová (ANO)

Článek

„Vydala jsem pokyn řediteli krajského úřadu, aby v rámci svých kompetencí zajistil bezproblémový chod ve všech dotčených sociálních zařízeních tak, aby se vyšetřování Policie ČR nedotklo jejich klientů, a současně požádal všechny zúčastněné o maximální vstřícnost směrem k Policii ČR,” uvedla hejtmanka.

„Ředitelé těchto zařízení byli vyzváni k vydání veškerých materiálů, které budou policií vyžádány,“ dodala radní pro sociální oblast Aneta Heřmanová. Bližší informace o policejním zásahu hejtmanství nemá.

Zásah v pražských nemocnicích

Ve čtvrtek policie zasahovala v pražských nemocnicích a v dalších zařízeních provozovaných Prahou. [celá zpráva]

Podle serveru iRozhlas.cz se policisté zajímají o veřejné zakázky například na ostrahu objektů, dodávku hygienických potřeb nebo pořízení osobních automobilů. Údajně se zaměřují na veřejné zakázky, které vyhrály firmy kolem podnikatele Tomáše Horáčka.

Zásah v Nemocnici Na BulovceVideo: Novinky

Státní zástupce již obvinil pět lidí a jednu firmu z korupce, vydírání a zjednání výhody při zadání veřejné zakázky. O koho jde, zastupitelství nespecifikovalo.

Horáčkův advokát Jiří Teryngel v pátek Právu řekl, že mezi obviněnými je právě Tomáš Horáček, šéf Nemocnice Na Františku Robert Zelenák, docent Martin Stříteský, jednatelka společnosti Veřejné zakázky Jitka Ulrichová a exmanažer společnosti Eurest Antonín Tvrdoň. Obviněnou firmou má být společnost Compass Group Czech republic, nástupkyně firmy Eurest. [celá zpráva]

Zásah v nemocnici Na FrantiškuVideo: Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám